احتمال بارندگی های مقطعی وسیل آسا در رفسنجان
- شناسه خبر: 799
- تاریخ و زمان ارسال: 22 مهر 1399 ساعت 16:36
- نویسنده: امیررضا ده شیری
به گزارش تیتر رفسنجان، علی آرمان معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری شهرستان رفسنجان در ستاد مدیریت بحران شهرستان که در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد اظهار داشت:
میزان بارش در مناطق شمالی کشور در حد نرمال و درمناطق مرکزی پایین تر ازحد نرمال پیش بینی شده است. اما به هر حال بحث تغییر اقلیم و بحث بارندگی های مقطعی و سیل آسا احتمال دارد و لازم است دوستان در سطح شهرستان و دستگاه اجرایی پیش بینی لازم را انجام دهد.
وی افزود: بحث آبگرفتگی معابر شهری می تواند باعث هدایت اب به یک منطقه خاص شود و مشکلاتی را ایجاد کند. بحث خطوط انتقال آب و برق به دلیل بارش در نقطه خاصی مشکلاتی را به وجود میاورد که نیاز به تمهیداتی دارد و ان شاالله اتفاق خاصی در این ایام پیش نیاید.
آرمان بیان کرد: بحث لایه روبی رودخانهها که اهمیت زیادی دارند و اگرچه در شهرستان رفسنجان بارندگی نداشته باشیم اما بارندگی شهرستان های دیگر به رودخانه های شهرستان رفسنجان می ریزد و خسارتهایی را به دنبال دارد. به همین دلیل باید بحث لایروبی رودخانه ها و آبراهه ها و پل ها با تاکید ویژه پیگیری شود که بتوانیم ازخسارت های ناشی پیگیری کنیم وهمه ی مسئولین دستگاههای اجرایی باید در قبال این اتفاقات و جلوگیری ها و پیشگیری ها مسئول و پاسخگو باشند.
وی عنوان داشت: تشکیل جلسات ستاد بحران به طور معمول در شهرستان در جهت آمادگی و هماهنگی با دستگاه ها، شناسایی نقاط پرخطرو پرریسک است که باید یک سری نقاط شناسایی شود و برنامه ریزی و پیشگیری شود.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری رفسنجان در خصوص خواسته ستاد مدیریت بحران برای پل های کم ارتفاع گفت: با استفاده از دستگاه های اجرایی ذی ربط برای جلوگیری از مسیر رودخانه ها و انحراف آب به سمت مناطق صنعتی و کشاورزی است که چون تمهیدات ما فصلی است باید به صورت مقطعی انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: انجام تمهیدات لازم برای تامین انرژی سوخت مورد نیاز نیروگاه ها و نانوایی ها و مراکز درمانی و مراکز حساس شهرستان که لازم است آن سوخت جایگزینی مانند موتور برق یا شرایط اضطراری را داشته باشند که از طریق ستاد پدافند غیرعامل هم مکاتبات زیادی را با تمام دستگاه ها انجام داده ایم. درخصوص بحث تامین موتوربرق یا شرایط اضطراری که باید در نظر داشته باشند و سوختشان نیز باید تامین شود.
آرمان بیان کرد: آمادگی لازم دستگاه های خدمات شهرداری و امدادی و هلال احمر به منظور تجهیزات برای اماکن ویژه و پیش بینی یک سری تمهیدات در جهت جلوگیری از خطرات احتمالی. پیش بینی مراکز مناسب برای ارائه خدمات درمانی و آسیبدیدگان احتمالی از جمله اسکان اضطراری به صورت اردوگاهی، ارائه سرویس های بهداشتی و آشپزخانه که با توجه به شرایط کرونا احتمال است که کم اتفاق بیفتد و اسکان ویژه را باید براساس کرونا پیش بینی کرد.
وی افزود: استقلال نیروهای امدادی و نیروی انتظامی در جهت خدمت رسانی بهینه است. آتش نشانی و ماشین های یدک کش باید در مناطق حضور داشته باشند و باید مانورها و تمرین های آموزشی و دوره های کاربردی برای مردم و مسئولین داشته باشیم.
آرمان تصریح کرد: پیش بینی امکانات سازمان دهی نیروهای تخصصی اطفای حریق بخصوص در مناطق جمعیتی که این هم به صورت عمومی وجود دارد و پیش بینی شده است. تاکید بر مسدود کردن راه های منتهی به رودخانه ها یا پل ها در هنگام عبور سیل از طریق صدور اخطاریه ها و الزامات است که یک یا دو نقطه در شهرستان داریم و چند مکان در روستاها که باید جلوگیری شود و آماده باشیم. پیش بینی لازم به منظور تامین لوله ها در جهت جایگزینی پل های تخریب شده که باید احتیاط کرد و آماده بود.
وی اظهار داشت: عوامل پیشگیری عبارتند از لایروبی رودخانه ها و پل ها در مناطق مسکونی با همکاری دستگاه های خصوصی و مردمی، افزایش دیوار رودخانه ها، جلوگیری از ساخت و سازها در بستر رودخانه ها و با این افراد هر چه سریعتر باید برخورد شود، تخلیه نخاله های ساختمانی در ابراهه ها و رودخانه ها و خصوصا بیرون شهری که باید بازبینی شود و باعث انحراف آب نشود
آرمان خاطر نشان کرد: اگر چه خود شهرستان رفسنجان خسارتی نداشته باشد اما باید امادگی برای کمک به سایر مناطق استان را داشته باشد و ممکن است فقط محدود به شهرستان نشویم.