در راستای برنامه جوانی جمعیت؛ برگزاری نخستین جلسه کشوری هزار روز طلایی در رفسنجان
- شناسه خبر: 2125
- تاریخ و زمان ارسال: 20 تیر 1403 ساعت 14:17
- نویسنده: محدثه زمانی

به گزارش تیتررفسنجان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، نخستین جلسه کشوری ۱۰۰۰ روز طلایی با حضور دکتر محمد جعفری؛ مدیر کل بیمه سلامت استان، مهندس حسین رضایی؛ فرماندار ویژه شهرستان رفسنجان، دکتر وحید محمدی شاهرخی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دکتر عباس اسماعیلی؛ معاون بهداشتی دانشگاه، مسئولین شهرستان و جمعی از پزشکان و مراقبین سلامت حوزه معاونت بهداشت در سالن شهید زکریا برگزار شد.
دکتر وحید محمدی شاهرخی در ادامه مراسم ضمن اشاره به این نکته که مباحث بهداشتی و پیشگیری نقش موثری در اقتصاد و سلامت دارد؛ گفت: تشخیص درست قدم بسیار بزرگی در درمان و حتی پیشگیری از آن است و میتواند روند بیماری و پیشگیری را از به وجود آمدن اپیدمیها و در نتیجه ارتقا نظام سلامت بهبود بخشد.
وی یاد آور شد: طی سه سال پیاپی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ آمار مرگ و میر مادران باردار در شهرستانهای رفسنجان و انار با ارائه خدمات مراقبتی، بهداشتی و درمانی به صفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن اشاره به اینکه اهمیت بهداشت و پیشگیری در نظام سلامت بر کسی پوشیده نیست؛ ادامه داد: میزان مرگ و میر نوزادان ۱.۱۹ درصد کاهش یافته است.
دکتر محمدی شاهرخی افزود: ۵۰ پروژه بهداشت، درمان و آموزش طی سه سال گذشته در مناطق مختلف شهرستان های رفسنجان و انار به بهرهبرداری رسید.
وی ضمن تشکر از زحمات پرسنل خدوم در حوزه بهداشت؛ اذعان کرد: در پویش ملی دیابت و فشارخون هم که این اواخر داشتیم رتبه پنجم را در بحث غربالگری کسب کردیم.
دکتر وحید محمدی شاهرخی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله سید ابراهیم رئیسی سیدالشهدای خدمت گفت: از دغدغه های این شهید ارائه خدمات مناسب به مردم مناطق کم برخوردار بود.
۱۰۰۰ روز طلایی زندگی، مهمترین دانشگاه هر فرد است
در ادامه دکتر نوذر نخعی استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛ گفت: اهمیت هزار روز اول زندگی و تاثیرات ماندگار این بازه زمانی روی سلامت جسمی و روانی به اندازه ای است که از آن به عنوان اولین و مهمترین دانشگاه برای هر شخص یاد می کنند.
وی افزود: هزار روز اول شامل بازه زمانی 270 روز در شکم مادر و دو سال اول زندگی (دو تا 365 روز) می شود.
دکتر نوذر نخعی تاکید کرد: صفر تا هشت سالگی مهمترین برهه زندگی انسان است که متاسفانه مغفول مانده است.