ملانوری: تنها راه عبور از مشکلات، شکلگیری مجلسی قوی و کارآمد است
- شناسه خبر: 1884
- تاریخ و زمان ارسال: 7 اسفند 1402 ساعت 12:35
- منبع: تیتررفسنجان
- نویسنده: محدثه زمانی

به گزارش تیتررفسنجان، حمید ملانوری نامزد دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه رفسنجان و انار در نشست خبری صبح امروز با اصحاب رسانه شهرستان، تنها راه عبور از مشکلات و بحران ها و سختی ها و پاسخ به دغدغه های مردم و ایجاد فضای مطلوب برای زندگی و اقتصاد پویا و فعال، شکل گیری مجلس قوی و کارامد خواند، و اظهار داشت: برای شکل گیری مجلسی قوی باید آحاد مردم دو اقدام باید انجام دهند، ابتدا مشارکت بالا، چون اقتدار مجلس به مشارکت مردم است و قرار است نمایندگان با قوانینی که وضع شود امروز و فردای جامعه را تصمیم گیری و اجرا کنند، دوم باید افرادی در مجلس بفرستند که کارآمدی داشته باشند، کسی باید وارد مجلس شود که حداقل ۳۰ سال سابقه مدیریتی و اجرایی داشته باشد و فقط رزومه سازی نکرده باشد و کارنامه موفق و قابل دفاع باشد. این کارامدی اگر در مجلس شکل نگیرد باز هم روز به روز گرفتاری و سختی بیشتری خواهیم داشت.
وی در خصوص حضور خود در این دوره انتخابات مجلس گفت: در دوازدهمین دوره مجلس تصمیم گرفتم شرکت کنم که اگر رای و نظر مردم و لطف خداوند شامل حالم شود بتوانم هم در سطح ملی به نمایندگی از مردم انجام وظیفه کنم و هم به نمایندگی از مردم برای پیگیری مسائل حوزه انتخابیه بتوانم اثرگذار باشم.
فراجناحی بودن رویهای انتخابی من در همه دوره ها بوده است
وی درخصوص فراجناحی بودن خود عنوان کرد: فراجناحی بودن مشی و رویهای است که در دورههای مدیریتی خود، انتخاب کردم، با اعتقاد به اینکه امروز برای حل و فصل مسائل کشور به یک تعامل و همفکری و همراهی جدی نیاز داریم، مسائل و مشکلات کشور و دغدغه های مردم به گونه ای است که گروهی به تنهایی نمیتواند آنها را حل کند،
هم در قالب خرد جمعی، هم استفاده از جامعه نخبگانی کشور از هر سمت و سوی سیاسی و هم در استفاده از ظرفیت های برنامه ریزی و مدیریتی همه اشخاص میتوانند کمک کنند فارغ از اینکه اصولگرا یا اصلاح طلب باشند.
ملانوری ادامه داد: در رفتار مدیریتی و برنامه ریزی در تمام دورهها این مورد مشخص است و رفتاری کاملا تعاملی و عملگرایی بودن است، رفتار فراجناحی بودن به معنای این است که میخواهیم فارغ از دسته بندی های سیاسی از ظرفیتهای کشور و منطقه خودمان به خوبی استفاده کنیم و بتوانیم با تمام توان در خدمت مردم باشیم.
وی افزود: من در همه دولت ها مسئولیت داشتم و ادعای من این است که بر اساس شایستگی و کارنامه موفق رشد کردم و با همکاری و تعامل با دغدغه مندان جامعه کشور سعی کردم رشد کنم و این رشد منحصر به جریان و دولت خاص نیست.
با محدودیت مخالف هستم
ملانوری در خصوص قانون حجاب اجباری و فیلترینگ گفت: من معتقد هستم که اگر جامعه ای مثل ایران که فرهنگ ایرانی و اسلامی بسیار قوی و مترقی دارد و مردم ما بسیار فرهنگ ساز و متمدن سازی هستند، با شعور و با فهم هستند و خودشان همه چیز را تشخیص میدهند، هم در رفتار در رابطه با ساختن دنیایی آباد و آخرتی خوب و مفید که بتواند آینده و آخرت آنها را تضمین کند.
وی بیان کرد: رفتاری که در جامعه شکل میگیرد معلول یکسری علت های بزرگتری است، علت اصلی یکسری رفتارها در جامعه عدم شغل مناسب، عدم درآمد مناسب، عدم ایجاد یک معیشت پایدار مناسب و اینکه نیازهای اصلی جامعه در بعضی جاها دچار خدشه میشود و نارضایتیهایی ایجاد میکند، اساسا معتقد هستم اگر نیازها و زیرساخت های اصلی جامعه تعیین شود خود مردم با فرهنگ غنی شعور بالا همه مسائل فرهنگی و اجتماعی خود را تامین کنند.
نامزد انتخابات مجلس گفت: من با محدودیت مخالف هستم، علم، تکنولوژی و امکاناتی که امروز در دنیا در دسترس جامعه بشری قرار گرفته باید به طور صحیح مورد استفاده و در اختیار توسعه و تعالی و پیشرفت قرار بگیرد.
با رفتن من از رفسنجان سرمایه ای از این شهر برده نشد
ملانوری در پاسخ به این پرسش که گفته میشود با رفتن به استان خراسان جنوبی منابع صندوق بازنشستگی مس را از رفسنجان بردهاید، تصریح کرد: بعضی ها به جای منعکس کردن واقعیت ها مطالب را وارونه منعکس میکنند، من در طول دوره های مدیریتی دائما به دنبال این بودم که با اجرای یکسری سیاستها که منجر به رونق اشتغال و اقتصاد میشود نقش خودم را به خوبی ایفا کنم، یکی از سیاست هایی که معتقد هستم میتواند نسخه شفابخش درمان دردهای جامعه باشد سیاست های اقتصاد مقاومتی است، این سیاست ها تاکید دارد بر دانش بنیان و دانش محوری بودن فعالیتها و عمدتا متکی بودن بر سرمایه ها منابع محلی و مردم پایه کردن اقتصاد و فرهنگ و سایر مسائل جامعه است.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم زیرساختها را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و بارور کردن منابع محلی و استفاده از منابع درونی کشور برای یک اشتغال پایدار که منجر به پویایی و رشد میشود، انجام دهیم.
حمید ملانوری بیان کرد: در همه دوره ها من زمینه سازی و کمک میکردم در ایجاد زیرساخت و دعوت میکردم از همه فعالان بخش خصوصی برای اینکه سرمایه کزاری کنند که با سرمایه گذاری ما به هدف نهایی برسیم. استان خراسان جنوبی که به استان محروم معروف است، در بررسی هایی که انجام دادیم به نتیجه رسیدیم که خراسان جنوبی دارای معادن و منابع بزرگی است، در یک جریانی در حوزه برنامه ریزی برای فعال سازی معادن یا منابع دیگر فراخوان برای جذب سرمایه گذار دادیم، در این جریان بسیاری از شرکت ها و سرمایه گذاران ورود کردند و دو تا از مجموعه هایی که برای سرمایه گذاری پیگیر بودند، شرکت گهر زمین سیرجان و صندوق بازنشستگی مس بود که از این فرصت استفاده کنند برای سرمایه گذاری در استان که موجب درآمدزایی برای واحدهای تولیدی آنها شود که سود و درآمد آن برگشت پیدا میکرد در منطقه رفسنجان و سیرجان که البته با توجه ضوابط و قوانین حاکم بر سرمایه گذاری در معاون هیچکدام عملی نشد و حتی یک ریال سرمایه گذاری نشد.
با جسارتی که دارم میتوانم سهم واقعی منطقه را از مس بگیرم
ملانوری در خصوص مطالبات و برنامههای وی برای شرکت مس اطهار داشت: چند تا نکته پیرامون این واحد بزرگ اقتصادی وجود دارد، اولین انتظار مردم از بنگاه های اقتصادی منطقه خود، ایجاد اشتغال است.
انتظار بعدی این است که واحد های اقتصادی درآمد خود را در بانکهای محلی بگذارند که از محل این منابع بتوانند گرهگشایی از نیازهای مردم کنند.
سومین انتظار رونق بازار محلی است، از بازارمحلی خرید کنند و خدمات بگیرند، و انتظار چهارم مردم بحث مسئولیت های اجتماعی است، که وضعیت مس در این حوزه مناسب نیست، امروز حدود ۱۵ هزار نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند از این تعداد کمتر از ۴۰ درصد نیروهای بومی مشغول به کار هستند، توقع این هست که مس از ذخایر و منابع منطقه استفاده میکند بیش از ۶۰ درصد ذخایر مس در رفسنجان است و ثروت بزرگی است، و البته ثروت ملی نیز هست، اما ذخایر از این منطقه برداشت میشود و آسیب های جدی هم به این منطقه وارد میکند باید در اولویت اشتغال منطقه را حل کند.
وی ادامه داد: در حوزه منابع بانکی، این منابع را به تهران منتقل کردند و در بانک های شهرستان سرمایه گذاری نمیکنند و کاهش منابع بانکی باعث میشود بانک نتوانند از کار مردم گرهگشایی کنند.
ملانوری در خصوص در رونق بازار توسط مس گفت: مس بیش از ۹۰۰ قلم کالای مصرفی دارد که کمتر از ۱۰ درصد آن از بازار محلی تامین میشود، در مسئولیت های اجتماعی کمکهایی که انجام میشود در حد و اندازه منطقه ما نیست، توقع ما این است مس در جایگاه واقعی خود در منطقه قرار بگیرد.
وی افزود: در حوزه اشتغال نیروهای تحصیل کرده و نخبه را بکار بگیرند که در بحث رشد سلسله مراتبی مس این موضوع کمتر دیده میشود.
همچنین در بحث آلودگی های زیست محیطی، این مجموعه آسیبهایی که به منطقه میزند زیاد است و مردم در این حوزه بیشترین آسیب را میبینند و کمترین منافع را میبرند.
ملانوری تاکید داشت: در این حوزه به جد پیگیری خواهیم کرد و قطعا با اطلاعاتی که دارم و جسارتی که دارم و مدلهایی که یادگرفتم هم در بحث مدیریت و استفاده از نیروهای بومی و محلی، رونق بازار و توسعه منابع بانکی بتوانیم سهم واقعی منطقه را بگیریم.
وی ادامه داد: امروز یکی از مهم ترین مسائل منطقه بحث اشتغال و اقتصاد پایدار است، مس میتواند واحدهای تولیدی مرتبط با نیازهای خود را احداث کند، هم میتواند تضمین خرید کند، واحدهای وابسته مس اگر ایجاد شود در منطقه میتواند اشتغال منطقه را اشتفال ایجاد کند.
باید تحریمها و فشارها برداشته شود، با قوانینی که گرهگشا باشد و منافع ملی ما را خدشه دار نکند
ملانوری درخصوص برجام گفت: هدف انقلاب اسلامی بحث این بود که با انقلاب بتوانیم عزت و کرامت مردم ایران را حفظ کنیم و اقتدار و عزت کشور بالا رود، در کشور همه کسانی که فعالند با این هدف باید کمک کنند که این وضعیت موجود پایدار بماند و اقتدار پیدا کند، در منطقه اقتدار لازم را به لحاظ امنیتی داریم، تحریم ها به مسائل داخلی فشار می آورد اما همراهی با سیاست های کلی نظام با اهدافی باید رعایت شود، باید تلاش کنیم تحریم ها و فشارها کاهش یابد، با هر نوع قانونی که بتواند گره ها را باز کند و ارتباط ما را با کشورهای دیگر وصل کند و البته منافع ملی ما را خدشه دار نکند، اگر تلاش شود سیاست های کلی نظام به طور جدی اجرا کنیم خیلی از مسائل حل شود.
وی در ادامه یکی از اهداف اصلی خود برای شرکت در انتخابات مجلس را مشارکت در دو وظیفه مجلس ملی خواند و ابراز داشت:اگر این مسئله به طور جدی حل و فصل شود، قوانین به روز و درست و کارامد وضع کنیم و مدیریت کشور به دور از فساد و رانت به سمت سلامت و تخصص و کارامدی رود میتواند مسائل کشور را حل کند.
ملانوری با تاکید بر بحث اقتصاد مقاومتی، گفت: در این منطقه زیرساخت زیاد داریم، جاده ترانزیتی کشور، صنعت ریلی و حمل و نقل فرودگاهی، بهترین جاذبه های تاریخی و گردشگری، ما میتوانیم بر پایه منابع داخلی و سیاست های اقتصاد مقاومتی مسائل منطقه را حل کنیم، اما مقدمات کار فراهم نشده است، ما در حوزه تعامل در جامعه بین الملل به ارتباط با جامعه بین الملل برای پویایی و فعالیت در مسائل اقتصادی نیاز داریم.
پسته باید با قیمت مناسب خود در بازارهای جهانی عرضه شود
وی در مورد مسائل باغات پسته بیان کرد: شیرین سازی آب دریا و انتقال آن به منطقه ما با هزینه های بسیار سنگینی که دارد قابل توجیه نیست آبی که منتقل میشود ویژه صنعت است که درآمد بالایی ایجاد میکنند، در مدیریت منابع آب کارهای دیگری میتواند انجام داد، اما آب شرب سالم و بهداشتی یکی از وظایف دولت است که باید پیگیری و تامین شود.
ملانوری عنوان کرد: در بحث در یکپارچه سازی و مدیریت واحد بخش کشاورزی باید با تعاونی های روستایی تلاش کنیم کار راه بیافتد، و هزینه ها را با استفاده از علم روز کاهش دهیم و محصول با قیمت مناسب در بازارهای دنیا عرضه شود.
وی یک مزیت بسیار بزرگ منطقه را در صنعت گلخانه قرار گیری در موقعیت مناسب برای دسترسی به بازارهای محلی نام برد و افزود: امروز صنعت گلخانه کشور حدود ۶ نوع محصول را عموما تولید میکند، در حالی که در رفسنجان یک تولید کننده حدود ۳۰۰ نوع محصول را تولید کرده است، که قابلیت توسعه آن در گلخانه ها است، ما باید یکی از مراکز بزرگ صنعت گلخانه کشور شویم، هم اشتغال ایجاد میکند و آب کم مصرف میکند و به لحاظ توزیع میتوان در بازارهای داخلی توزیع خوبی داشت.