نخستین کتابخانه سیار استان کرمان در رفسنجان افتتاح شد
- شناسه خبر: 1751
- تاریخ و زمان ارسال: 11 آبان 1402 ساعت 12:40
- نویسنده: محدثه زمانی

به گزارش تیتر رفسنجان، صبح امروز آیین افتتاح کتابخانه سیار سفیر دانایی در بخش کشکوییه رفسنجان با حضور مشاور دبیرکل نهادکتابخانههای عمومی در امور مجلس، مشاور معاون پارلمانی رییس جمهور، مدیرکل نهاد کتابخانه های استان کرمان، نماینده مردم شهرستان های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، فرماندار رفسنجان و جمعی دیگر از مسئولین در بخش کشکوییه رفسنجان برگزار شد.
توجه ویژه نقشه مهندسی کشور به کتاب
علی اسماعیلی مشاور معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره به اینکه در نگاه دینی کتاب جایگاه و نقش بسیار ویژه ای دارد، اظهار داشت: در نقشه مهندسی فرهنگی کشور به بحث کتاب توجه شده است.
وی با بیان اینکه اکنون بالغ بر ۱۲۰ هزار کتاب در کشور چاپ میشود، خاطر نشان کرد: در اول انقلاب تعداد کتاب های چاپ شده هزار جلد کتاب بود. مشاور معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره به اینکه مردم ما کتابخوان هستند و اسلام پرچم دار کتاب و کتابخوانی است، افزود: باید تلاش شود همه مردم این دیار و تمامی روستاهای این بخش انس با کتاب پیدا کنند و ما نیز حداقل ۲۰۰۰ جلد کتاب به این کتابخانه سیار اهدا خواهیم کرد.
بهره برداری از پنجاه و دومین کتابخانه سیار کشور در رفسنجان
سید حسن سید ابراهیمی مشاور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در امور مجلس در این آیین ضمن گرامیداشت یاد شهدای مظلوم غزه، عنوان کرد: در کشور ۳۷۵۰ کتابخانه وجود دارد که ۳۳۸ باب آن در استان کرمان و در رفسنجان ۱۰ باب کتابخانه است.
وی با اشاره به اینکه احداث کتابخانه های ثابت زمان بر و هزینه بر است افزود: اخیرا به این سمت رفته ایم که برای ارائه خدمات در روستاها و پوشش بیشتر کتابخانه های سیار احداثشود که در حال حاضر ۵۱ کتابخانه سیار در کشور فعال شده و ۳۰۰ روستا را پوشش داده است.
سید ابراهیم با بیان اینکه احداث کتابخانه سیار یک امکان در دسترس و زودبازده است که میتواند خلا کتابخانه ای در روستاها را پوشش دهد، عنوان کرد: امروزه کتابخانه ها صرفا امانت را کتاب را انجام نمیدهند و بالغ بر ۶۰ نوع خدمات فرهنگی، آموزشی و علمی در کتابخانه ها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه خانه علم و خلاقیت است، ابراز داشت: این امکان در بعضی از کتابخانه ها فراهم شده است که آزمایشگاه های فیزیک و شیمی مشاوره تحصیلی و … برای کودکان انجام شود.
کتاب و کتابخانه در برنامه هفتم توسعه به قتل رسیده است
در ادامه حجت الاسلام حسین جلالی نماینده مردم شهرستان های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن گرامیداشت یاد وخاطره شهدای غزه و با آرزوی پیروزی مردم مقاوم غزه و فلسطین، تصریح کرد:خرسندیم که اولین کتابخانه سیار استان با مدیریت اولین بانوی کتابدار در شهرستان رفسنجان و بخش کشکوییه بهره برداری میشود، این حرکت بسیار ارزشمندی است که کتاب به خانه های مردم واهل کتاب برود و باید برای بخش های دیگر هم تامین شود.
وی بیشترین مطالعه کتاب را اختصاص به رهبر معظم انقلاب دانست و تاکید کرد: رهبر انقلاب دوستدار کتاب است و سفارش به کتابخوانی دارند اما در برنامه هفتم توسعه علیرغم تلاشی که شد اسمی از کتاب وکتابخانه نیامده است که این ظلم به کتاب است.
حجت الاسلام جلالی ادامه داد: معاون حقوقی مجلس دلیل این امر را بار مالی آن عنوان کرده اند، در صورتی که انقلاب و کشور و مردم ما فرهنگی هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کتاب و کتابخانه در برنامه هفتم توسعه به قتل رسیده و به صلاح کشور فرهنگی نیست، کار فرهنگی قطعا بار مالی دارد اما باید کتاب و کتابخانه را که در برنامه هفتم کشته شده است احیا کرد.
فضای مجازی نمیتواند جای کتاب را پر کند
در این مراسم حسین رضایی فرماندار رفسنجان نیز عنوان کرد: همیشه در کشور صحبت از راندمان توسعه کشاورزی و صنعتی انجام میشود اما سرانه مطالعه در کشور پایین است اگر این کتابخانه سیار بتواند یک دقیقه در سرانه مطالعه مردم تاثیر گذار باشد بی نظیر است.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه کار زیرساختی است، افزود: باید ذهن بچه ها را با کتاب های فاخر و خوب پر کنیم، به هیچ عنوان فضای مجازی نمیتواند جای کتاب را پر کند، با برنامه ریزی بلند مدت باید دغدغه کتاب خواندن را در مردم نهادینه کنیم و از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.